START UNKNOWN

FINISH UNFORGETTABLE

Cristian Presura

Cristian Presura

Cercetare

„Fizica este o cale de a te descoperi pe tine insuti”, asa cum ne marturiseste Cristian Presura.

Fiind unul dintre cei mai cunoscuti fizicieni romani contemporani, Cristian Presura s-a descoperit pe sine prin fizica. Nascut in 1971 acesta a studiat Fizica la Universitatea din Bucuresti. Dupa terminarea studiilor a lucrat la Intitutul de Fizica Atomica unde a studiat proprietatile laserelor in medii active si solide.

A caracterizat proprietatile optice ale sistemelor corelate de electroni, obtinadu-si astfel doctoratul in fizica la Universitatea Groningen din Olanda în anul 2002. In urma cercetarilor sale, Cristian a publicat rezultatele descoperite în numeroase lucrari publicate in reviste de specialitate precum : Science.

In prezent Cristian este dedicate domeniului cercetarii si doreste sa aduca inovatie prin descoperirile sale. Acesta lucreaza ca cercetator la compania Philips si este specializat in sensozi medicali. Alaturi de echipa sa, a inventat primul ceas ce poate masura pulsul sportivilor exclusiv pe baza sensorilor optici. Cristian Presura este totodata membru al asociatiei cercetatorilor romani Ad Astra.

Dedicarea lui Cristian pentru cercetare nu se opreste aici. Acesta a publicat de-a lungul carierei sale zeci de lucrari si brevete, una dintre cele mai cunsocute fiind volumul “Fizica povestita”, o lucrare distinsa ce a fost premiata cu Premiul Academiei Romane in domeniul stiintelor fizice.

Din dorinta de a populariza stiinta si in particular fizica, Cristian este fondator al asociatiei Stiinte pentru Toti.


Contact

Email: contact@tedxcaleadomneasca.ro
Close