START UNKNOWN

FINISH UNFORGETTABLE

Daniel David

Daniel David

Cercetare

Un om “de carne si de vis” asa cum ii place sa se autocaracterizeze, Daniel David este profesor de stiinte cognitive clinice la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In calitate de profesor la Universitatea Babes-Bolyai, introduce in psihologia romaneasca o serie de discipline moderne precum psihodiagnosticul si psihoterapiile, validate stiintific⁠, psihologia evolutionistă⁠ si genetic counseling.

In afara carierei de profesor Daniel a structurat psihoterapiile cogitiv-comportamentale in mecanisme functionale. El este fondatorul Asociatiei de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania, prima din tara, ce doreste dezvoltarea in acest profil precum si autorul primului tratat in acest domeniu.

Profesorul Daniel David a continuat fondand “Scoala de psihologie clinica si psihoterapie” din Cluj, recunoscuta atat la nivel national cat si international. Pentru contributia stiintifica adusa acestui domeniu Daniel a fost decorat în 2013 cu Ordinul National pentru Merit in Grad de Cavaler de Presedintele Romaniei.

Activitatea sa de cercetare s-a centrat in jurul mai multor teme importante din domeniul psihologiei clinice si psihoterapiei.

A avut contributii inovative in domeniul utilizarii realitatii virtuale si a robotilor pentru tratamentul sau preventia tulburarilor mentale, fiind unul dintre pionierii domeniului la nivel national si international.


Contact

Email: contact@tedxcaleadomneasca.ro
Close