START UNKNOWN

FINISH UNFORGETTABLE

Mihaita Papara

Mihaita Papara

Sport

Ca sa invatam cum sa transformam o poveste trista intr-una de succes, trebuie sa-l ascultam pe Mihaita Papara.

Vorbim despre cum sa-ti antrenezi mintea, cum sa privesti provocarile, cum sa accepti tragediile si sa le abordezi într-un mod pozitiv. Asta ne învata Mihaita. Este un exemplu concret de forta fizica si psihica. Un mindset foarte bine controlat si incredere deplina de sine.

Mihaita Papara este un roman curajos, care la varsta de 25 de ani a suferit un teribil accident de masina in urma caruia i-a fost amputat piciorul stang. Iubitor de snowboard, n-a renuntat. Asadar, acum este singurul sportiv roman participant la Jocurile Paralimpice de iarna, ocupand în 2018, locul 11 la snowboard, cross ?i slalom.

Intrebat ce înseamna pentru el muntele, zapada si snowboard-ul Mihaita a spus ca: “Muntii si zapada nu sunt doar forme de evadare, ci mai degraba de regasire si cunoastere, de dezvoltare. Drumetiile pe munte, in orice anotimp, sunt perfecte pentru asta. Snowboardul e o ocazie sa ma eliberez. Sa ma simt, iarasi, un pic mai aproape de cum eram inainte de accident. […] Sportul a avut un impact pozitiv major, de la reactivarea unor grupe musculare si tonifierea intregului corp, pana la acel plus de incredere în fortele proprii atat de necesar oricui, indiferent de prezenta sau absenta unui handicap.”


Contact

Email: contact@tedxcaleadomneasca.ro
Close