Vlad-Munteanu

Vlad Munteanu (DOC)

Cantăreț

Vlad Munteanu, numit DOC , este un cantăreț roman de muzica hip-hop. Absolvent al Universității Tehnice de Construcții din București și jucător de baschet la echipa Granitul Bucuresti, vine la TEDx Calea Domneacă pentru a ne împărtăşi experienţa sa în cariera artistică.

În 1999, împreuna cu Deliric 1/Jupiter, Vlad Dobrescu și DJ Paul, DOC a înființat CTC (Controlul Tehnic de Calitate) și Facem Records. În anul 2002 apare primul material discografic CTC, un EP alături de rap-erul Cedry2k.

Piese precum `Secretul din atom` sau `Legea Gravitației` sunt considerate încă fundamentale pentru underground-ul romanesc. În 2005, CTC lanseaza albumul de debut cu ajutorul casei de discuri Roton.

DOC începe colaborarea cu mulți rap-eri autohtoni, precum: Armada, 2012, RACLA, Da Hood, K-Gula, Bitza, Zale, Philarmonic, Brugner, Vexx, Dox, Sisu, Puya, Cabron etc. Primul album solo al lui DOC, 'Scapat de sub control', a fost lansat pe 10 octombrie 2010, la Silver Church.

Conceput inițial ca un mixtape `Scapat de sub control` s-a transformat pe parcurs într-un album de 22 de track-uri, 80 de minute de foc liric continuu, la care au contribuit artiști ca Bitza, CTC, Cedry2k, Maximilian,Guess Who, Mike Diamondz.